METIS u projektu Ri Move

U Rijeci je danas potpisan Sporazuma o suradnji na projektu Ri Move između Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, tvrtke METIS d.d. i Riječkog sportskog saveza.


Sporazum je u ime Nastavnog zavod za javno zdravstvo PGŽ potpisala Sandra Pavičić Žeželj, voditeljica Odsjeka za unapređenje prehrane, u ime Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, glavni tajnik, a u ime METIS-a d.d. – Jerry Pajić, predsjednik Uprave tvrtke.

Sporazumom se definira suradnja potpisnika na zajedničkim ciljevima, a to su uravnotežena zdrava prehrana djece, poticanje sportskih aktivnosti i razvoj ekološke svijesti u cilju stvaranja zdravog okruženja.


Ri MOVE je projekt kojim je djeci u riječkim osnovnim školama u vrijeme produženoga boravka i cjelodnevne nastave omogućeno bavljenje bazičnim sportovima (gimnastika, atletika, judo). U sklopuprojekta u riječkim osnovnim školama stručne osobe – kineziolozi/treneri provode programe iz atletike, gimnastike i juda i ostalim sportovima prilagođenim djeci.

Programi obuhvaćaju učenje bazičnih sportskih vještina kojeutječu na tjelesni i psiho-socijalni razvoj djece, te potiču tjelesne aktivnosti odnosno bavljenjesportom i zdravi način života, a namijenjeni su učenicima od 1. do 4. razreda riječkih osnovnih škola. Osim učenja bazičnih sportskih disciplina, naglasak projekta je stavljen i na edukaciju djece i njihovih roditelja o važnosti zdravlja i zdravog života, prije svega kroz zdravu prehranu i ekologiji kao znanosti o odnosima među svim živim organizmima i njihovu utjecaju na okoliš u kojem žive. Program je za djecu, odnosno njihove roditelje besplatan.

Potpisom sporazuma nastavljamo niz aktivnosti koje je započela naša tvrtka, istaknuo je predsjednik uprave METIS-a Jerry Pajić
 - Započeli smo s projektom Eco corner s HNK Rijekom, gdje smo spojili sport i ekologiju kako bi tijekom školske godine obilazili učenike i poučavali ih važnosti zaštite okoliša i recikliranja, kako u školi tako i kući, naglasio je Pajić.
 - Nastavak naše kampanje je da se kroz projekt RI MOVE uključe sva djeca i roditelji jer je naglasak stavljen na zdravi način života. Projekt obuhvaća edukaciju o važnosti zdravlja, bavljenja sportom, zdravoj prehrani i ekološkoj osviještenosti., zaključio je Pajić.