163 tisuće kuna za tri riječke ustanove!

Dana 10. travnja 2019. godine u upravnoj zgradi tvrtke METIS d.d. održano je svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava prikupljenih na 6. Donatorskoj aukciji slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke METIS d.d.

Aukcija je održana 6. prosinca 2018. godine u prostorima konobe Tarsa, te je iznova potvrdila svoju uspješnost, o čemu svjedoči i rekordan broj ponuđenih slika, sportskih artikala i kalendara te novi rekord prikupljenih sredstava u iznosu od u čak 163.450 tisuća kuna. Najveću cijenu postigao je dres HNS-a potpisan od strane najboljeg igrača svijeta Luke Modrića koji je prodan za rekordnih 17 tisuća kuna.

Na potpisivanju su sudjelovali predstavnici organizatora, ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić, direktor tvrtke METIS d.d. Jerry Pajić, voditeljica razvojnih projekata METIS d.d. Dorotea Pešić-Bukovac, Bojan Sušanj, rukovoditelj programa sporta ovogodišnjih donatora sportskih artikala Riječkog sportskog saveza te predstavnici institucija za koje su se sredstva prikupila, ravnateljica Dječjeg doma ”Tić” Rijeka Tamara Žakula Desnica i Miljenko Mišljenović, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Navodeći kako se radi o šestoj u nizu aukcija na kojoj je prikupljeno rekordnih 163 tisuće kuna direktor METIS d.d. Jerry Pajić istaknuo je da raste broj sudionika i sredstava te da je u šest godina ukupno prikupljeno 639 tisuća kuna.

Ravnateljica Zaklade naglasila je važnost poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice te istaknula kako će se dio sredstava namijenjen Zakladi uložiti u četvrtu ediciju case study natjecanja Realizator 2019. koji je pokrenut s ciljem povezivanja realnog sektora i studenata Sveučilišta u Rijeci.

Predsjednik Uprave tvrtke METIS d.d. Jerry Pajić istaknuo je porast broja sudionika i sredstava te činjenicu da je u šest godina prikupljeno čak 639 tisuća kuna. Dorotea Pešić-Bukovac izrazila je zadovoljstvo prikupljenim sredstvima i sudjelovanjem u ovako uspješnoj humanitarnoj akciji.

Rukovoditelj programa sporta Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj nije krio oduševljenje rezultatom ove hvalevrijedne akcije i najavio daljnju suradnju. Ravnateljica Dječjeg doma ”Tić” Rijeka Tamara Žakula Desnica navela je da će dobivena sredstva uložiti za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala. Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke Miljenko Mišljenović izrazio je zahvalnost za prikupljena sredstava te naveo da će biti namijenjena za mlade sportaše i edukaciju trenera.

Zaklada zahvaljuje svim umjetnicima, donatorima, studentima volonterima, korisnicima i medijima, a posebno partneru METIS-u d.d. na još jednoj uspješnoj Donatorskoj aukciji slika!